vrijdag 15 juli 2011

Gorges du Verdon - Zuid Frankrijk


Vandaag staat de tocht naar Gorges du Verdon op de agenda. Op advies van Matty zijn we via Valensole gereden omdat daar mooie lavendelvelden zijn.
Onderweg zijn we even gestopt bij het prachtige middeleeuwse plaatsje Villemus.
En natuurlijk gestopt bij de prachtige lavendelvelden in Valensole.


Onderweg even een koffietje gedronken.


En uiteindelijke het prachtige stuwmeer Lac de Sainte Croix gevonden. Het water is zo turqooise dat het bijna nep lijkt, prachtig gezicht! De Gorges du Verdon mondt uit in dit meer.


Natuurlijk wilde we het meer van dichtbij bekijken en het liefst met de waterfiets het meer op. Je kan dan vanaf het meer een stukje de canyon in varen. Helaas hebben we een dag uitgekozen (14 juli ) waarop alle Fransen vrij zijn :(, dus het was erg druk. Het was dan ook niet mogelijk een fiets te huren, dus daarom maar wat mooi plaatjes vanaf de brug.


We zijn nog een klein stukje met de auto naar de Gorges gereden om de prachtige kliffen te zien. Helaas is de diepte niet makkelijk vast te leggen op de foto. Ik zou dan met het statief meerdere fotos moeten maken van beneden naar boven en die achteraf aan elkaar moeten plakken..De kleine uitzichtplekjes zijn echter erg druk en om dan met statief aan de slag te gaan is niet te doen. Maar - geloof me - het is een prachtig gezicht en heeeeeeel erg diep!
Op de terugweg natuurlijk nog een keer gestopt bij de lavendelvelden. Prachtig gezicht en wat ruikt het lekker. Das dan ook weer een voordeel van zonder dak kunnen rijden! Alle lekkere geuren ruik je.

Rond 7 uur waren we terug bij de boerderij, waar we nog heel even van de zon bij het zwembad hebben genoten. Door de mistral was het best fris, dus hebben we nog lekker in ons binnenhofje (ik begin die steeds meer te waarderen) gegeten en gelezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten